Godbiter i pollisten
Dette er champagnene som gir aller mest for pengene og som er å få tak i til 17. maifesten

Dette er champagnene som gir aller mest for pengene og som er å få tak i til 17. maifesten

Champagneutvalget på polet er helt fantastisk, og dekker ethvert behov fra den rimeligste til 250 kroner og oppover. Men noen gir bedre valuta for pengene enn andre.
Aase E. Jacobsen
11 Mai 2019 - 14:45

Champagne er aldri billig, men som med all annen type vin er det store prisforskjeller som reflekterer etterspørsel og status mer enn nødvendigvis kvaliteten objektivt sett. 

Derfor har vi plukket ut noen champagner som gir bedre valuta for pengene enn andre, blant 360 champagner som er vurdert de siste par årene.

På neste side finner du 360 champagner som får 85 poeng og mer og som er å finne i butikk eller kan bestilles

De aller beste kjøpene på øverste hylle kjennetegnes av stor kompleksitet, på linje med det aller beste fra denne sagnomsuste appellasjonen nord i Frankrike.

De Sousa Mycorhize er en slik champagne, laget i et svært begrenset antall, rundt 1200 flasker, av chardonnaydruer fra grand cru-landsbyen Avize i Côte des Blancs. De er biodynamisk dyrket og etter spontangjæringen modnes basevinen i brukte 225 liters fat (barriques) før den får tre år på bunnfallet i flaskene etter gjæringen som skaper boblene. Og de er helt perfekte. Sammenlignet med områdets toppcuveer er prisen på 667 kroner veldig gunstig. 

Tribaut Schloesser L'authentique 2009 er en annen imponerende champagne som har fått mye kompleksitet etter sju år på bunnfallet i flasken. Den er pinot noir-dominert og druematerialet kommer fra Aÿ, Écueil og Romery i Montagne de Reims. Den første en grand cru-landsby, de to andre har betydelig lavere status i områdets klassifikasjon (henholdsvis 90 og 85 prosent av 100), men siden det er brukt druer gamle vinstokker er konsentrasjonen høy, også denne champagnen er modnet i fransk eik før flaskemodningen. 

Vincent Couche Chardonnay de Montgueux, Barrat-Masson Les Margannes Brut Nature og Coessens Largillier Brut Nature er tre andre champagner som kombinerer super konsentrasjon og et godt terroiruttrykk med en veldig god pris og samtlige er representanter for den nye generasjon av vinbønder som lager champagne selv, såkalt grower's champagne. 

Vincent Couche Chardonnay de Montgueux kommer fra Montgueux i Côte des Bar, den sørlige delen av Champagne som i de senere år har fått mye oppmerksomhet, ikke bare for sin chardonnay som i dette tilfellet men også for sin pinot noir. Det er Coessens Largillier Brut Nature et veldig godt eksempel på, et strålende uttrykk for champagne laget av denne druen alene. 

Barrat-Masson Les Margannes Brut Nature kommer fra Côte de Sézanne, et annet underområde som er i vinden, særlig for sin chardonnay, som denne champagnen er et veldig godt eksempel på. 100 prosent chardonnay fra sterkt kalkholdig leire har gitt en champagne som er så lekker som den kan bli og altså til en like lekker pris.

Beste kjøp under 450 kroner  

A.D. Coutelas Origin' Extra Dry Gold 

Barrat-Masson Fleur de craie Extra Brut 

A.D. Coutelas Eloge Premier Cru Blanc de Blancs Brut  

Barbichon Blanc de Blancs Brut 

Benard-Pitois Blanc de Blancs Brut 2006

Laherte Blanc de Blancs Brut Nature 

Beste kjøp under 300 kroner

Bénard-Pitois Brut Réserve

Moutardier Cuvée Carte d'Or Brut 

Philizot & Fils Brut numéro 3

På neste side finner du 360 champagner som får 85 poeng og mer og som er å finne i butikk eller kan bestilles

 

Slik er testen gjennomført:

Champagnene er smakt over en periode på drøyt to år, men de er samtlige å få tak på polet. 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er flere grunner til at spagetti bolognese er en favorittmåte å starte uka på
Dagens rett

Det er flere grunner til at spagetti bolognese er en favorittmåte å starte uka på

Spagettiretter er som regel enkle å tilberede, og det samtidig som smaken selvsagt er ivaretatt. Det gjelder bare å benytte gode råvarer her som i all annen mattilberedning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her